Turcia a reținut 33 de persoane acuzate de spionaj pentru Mossadul israelian

Turcia a reținut astazi 33 de persoane suspectate de spionaj pentru serviciul de informații israelian Mossad, a anunțat presa turcă, fără a preciza naționalitatea celor reținuți.

Suspecții au fost arestați în cadrul unor raiduri în opt provincii din jurul Istanbulului, au raportat agențiile de știri private DHA și de stat Anadolu, adăugând că misiunea lor includea efectuarea de răpiri și activități de recunoaștere.

Serviciile de securitate turcești încă mai căutau alți 13 suspecți acuzați de implicare în „spionaj internațional” în numele Israelului, au precizat rapoartele.

Relațiile dintre Turcia și Israel s-au deteriorat brusc după izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a transformat într-unul dintre cei mai aprigi critici din lume ai premierului israelian Benjamin Netanyahu, pe care l-a comparat săptămâna trecută cu Adolf Hitler.

Erdogan l-a rechemat pe trimisul Ankarei la Tel Aviv și a cerut ca, comandanții și liderii politici israelieni să fie judecați pentru „crime de război” la Curtea Penală Internațională de la Haga.

Războiul din Gaza a pus capăt unei îmbunătățiri treptate a relațiilor turco-israeliene, care au fost efectiv înghețate în cea mai mare parte a ultimului deceniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *