Tupeu pe aeroport

aeroport

În data de 30 octombrie a.c, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul francez T.A., în vârstă de 23 de ani, călătorind pe ruta Salonic-Iaşi.

Pe timpul identificării persoanei, poliţistul de frontieră a sesizat diferenţe de fizionomie între persoana aflată la control şi fotografia din documentul prezentat la control, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor franceze. La efectuarea de verificări specifice, colegii noştri au constatat faptul că documentul în cauză figurează ca fiind declarat furat de către autorităţile din Franţa.

Extinzând cercetările şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoana care s-a prezentat la control este cetăţeanul iranian M.B., în vârstă de 20 de ani, şi a procurat documentul din Grecia, plătind suma de 200 de euro. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi fals privind identitatea.