TUIASI Racing, din nou în circuit

foto_TUI

Un grup de 18 studenți ai Facultății de Mecanică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, care formează echipa „T.U. Iași Racing”, va participa și anul acesta la concursul „Formula Student”. Competiția se va desfășura în provincia Parma din Italia, în perioada 11-15 iulie 2018, pe Circuitul „RiccardoPaletti”.

Concursul va urmări evaluarea monopostului atât din punct de vedere static (costuri, design, documentație), cât și dinamic (eficiență, accelerație, rezistență pe traseu etc.). Mașina de curse pe care studenții o vor folosi pentru a concura este în curs de construcție, iar pentru materialele necesare, echipa a apelat la mai multe firme specializate, totul bazându-se pe sponsorizări, conform regulamentului impus.

Costurile de construcție a mașinii de curse depășesc 20.000 de euro. Coordonată și întemeiată de profesorii Ciprian Ciofu și Gabriel Ursescu, de la Facultatea de Mecanică, echipa va reprezenta România pentru a șaptea oarăla un concurs de tip „Formula Student”.

„Am ales să mergem la competiția din Italia deoarece acolo întâlnim multe echipede top, din Germania, Italia sau Spania. Va fi a doua noastră participare acolo, după cea din 2016, – și a șaptea competiție la care participăm de când a apărut echipa – și dorim să demonstrăm că am conceput un monopost mai performant și, astfel, să obținem un punctaj și o clasare mult mai bune.”, a declarat Ștefan Grigorean, liderul echipei.

Până acum, echipa „T.U.Iași Racing” a adunat investiții de peste 50.000 de dolari și a construit șase monoposturi. „Formula Student” este cea mai mare competiție tehnică din lume dedicată studenților care proiectează, construiesc și rulează un prototip de curse în conformitate cu regulile impuse de organizatori. Aceasta a fost înființată de Societatea Inginerilor și Producătorilor Mondiali de Automobile (SAE).