TUIASI a inregistrat cele mai bune rezultate la admitere din ultimii ani

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi a inregistrat rezultate spectaculoase la admiterea din aceasta vara. In acest an s-au inscris cu 1.000 de candidati mai multi fata de anii precedenti. Tinerii sunt tot mai atrasi de specializarile tehnice iar multi dintre ei spera sa lucreze in domeniile viitorului.

Rezultate spectaculoase la admiterea din acest an. Au fost ocupate aproape toate locurile la studiile de licenta si masterat din cadrul TUIASI. Viitorii ingineri au ales sa studieze tehologia iar una dintre cele mai cautate specializari a fost Automatica si Calculatoare.

Prof. Univ. Dr. Ing. Neculai Eugen Seghedin, Prorector activitate didactica TUIASI

Anul acesta a fost o situatie foarte buna la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi. Daca ne referim numai la studiile de licenta, de exemplu, putem constata ca fata de anul trecut pe locurile scoase la concurs anul acesta s-au inscris cu aproximativ 1000 de candidati mai multi, deci pe 2085 de locuri, vorbim numai de buget, s-au inscris 3455 de candidati. Anul trecut erau 2501. Bineinteles ca se stie lucrul aceasta, multi candidati s-au inscris la Facultatea de Automatica si Calculatoare, aproape 1000 de candidati pe cele 304 locuri la fel, numai la buget. Anul trecut erau aproape 700, putini sub 700. Este fara indoiala un aflux de candidati catre studiile de inginerie. In acest moment toate facultatile si-au ocupat numarul de locuri.

TUIASI este una dintre cele mai cautate universitati din tara. Mii de studenti ocupa locurile la aproape toate specializarile din cadrul universitatii.

Prof. Univ. Dr. Ing. Neculai Eugen Seghedin, Prorector activitate didactica TUIASI

Dar semnaul este foarte clar legat de faptul ca tinerii se indreapta catre studii de inginerie. Este un efect firesc, natural al exploziei tehnologice care s-a produs in ultimul timp si bineinteles ca in aceste conditii numarul de specialisti in inginerie trebuie sa fie cat mai mare pentru ca provocarile lumii contemporane sunt pe masura si in aceste conditii este evident faptul ca tinerii care au simt foarte acut al realitatii se orienteaza foarte usor, foarte rapid, sunt foarte bine ancorati in niste realitati cu toate ca n-ar parea asa in cliseele de care nu mai scapam. Tinerii sunt foarte bine ghidati in ceea ce se autoghideaza in tot ceea ce trebuie sa faca.

La programele de masterat au fost ocupate o mare parte dintre locuri iar in sesiunea din toamna sunt asteptati si mai multi studenti pentru inscrieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *