Tudorel Toader a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

Tudorel Toader a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova. Ceremonia a avut loc în Sala Senatului USM și a fost prezidată de prof. univ. dr. Igor Șarov, rector și președinte al Senatului Universității de Stat din Moldova.

Tudorel Toader a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

La eveniment a participat și Ion Coser, Consul General al Republicii Moldova la Iași, precum și o delegație a UAIC formată din membri ai Senatului, prorectori, directorul Editurii Universității, profesori și personal administrativ.  

Prof. univ. dr. Sergiu Branza, decanul Facultății de Drept din cadrul USM, a prezentat Laudatio, prin care a evocat parcursul profesional al prof. univ. dr. Tudorel Toader și a evidențiat cele mai importante contribuții pe care le-a adus în domeniul științelor penale și justiției constituționale.

CITESTE SI: Tudorel Toader – Rector UAIC: „Faptele, nu vorbele, trebuie să caracterizeze profilul unui candidat la funcția de Rector!”

Au mai luat cuvântul prof. univ. dr. Sergiu Baies, fost decan al Facultății de Drept din cadrul USM, conf. univ. dr. Sergiu Cornea, rectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, conf. univ. dr. Igor Dolea, fost judecător al Curții Constituționale din Republica Moldova și profesor la Facultatea de Drept a USM, prof. univ. dr. Gheorghe Popescu, conducător de doctorat la Academia de Studii Economice din București și prof. univ. dr. Ovidiu-Gabriel Iancu, membru al Senatului UAIC. 

„Sunt deosebit de onorat pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Stat din Moldova, un templu al științei și culturii naționale și internaționale. Sunt deosebit de onorat să primesc titlul de Doctor Honoris Causa de la prima instituție de învățământ superior din Republica Moldova, fondată la 1 octombrie 1946. Între Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași există deja o legătură puternică, pe care am încredere că vom continua să o consolidăm”, a precizat Tudorel Toader.

Rectorul UAIC a continuat cu o prelegere despre conceptul de loialitate constituțională. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *