Tudor Ciuhodaru consideră pașaportul verde „un atentat la drepturile noastre fundamentale”

Tudor-Ciuhodaru-2

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru solicită retragerea proiectelor de lege privind obligativitatea certificatului verde. Acesta consideră că toți românii, vaccinați sau nevaccinați, trebuie să aibă drepturi egale, iar o astfel de măsură încalcă libertățile cetățenilor.

„Suntem astăzi pe un teren minat. Acest lucru înseamnă un atentat la drepturile noastre fundamentale, la libertățile și valorile noastre europene. Cel mai important drept obținut de toți românii, câștigat cu greu de toți românii odată cu aderarea României la Uniunea Europeană a fost chiar acest drept de a circula liber, fără restricții și fără cheltuieli suplimentare, doar în baza unui act eliberat de Romania. Eu vreau ca și acest drept să fie respectat.”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Europarlamentarul a votat împotriva pașaportului verde, adăugând că „exact ceea ce au promis oficialii români că nu se va întâmpla niciodată se întâmpla acum. Strategia actuală este eșuată”.

Ciuhodaru a menționat și cele 4 măsuri pe care le-a propus la începutul pandemiei, care presupun testarea gratuită, vaccinarea doar în baza unui consimțământ informat, creșterea capacității de terapie intensivă și accesul la alternative terapeutice pentru toți românii.

Acesta este și împotriva măsurii conform căreia angajatorul să solicite salariaților certificatul sanitar, considerând-o dincolo de lege.