Tudor Ciuhodaru: “Cea mai periculoasa epidemie!”

Coronavirus vs inconștiență politică

Masuri hotarate si nu gradual trebuie luate in aceasta perioada. Medicul Tudor Ciuhodaru avertizeaza ca noul coronavirus este cea mai periculoasa epidemie cu care ne-am confruntat pana acum. Testele pentru COVID 19, pot avea si marja de eroare de pana la 70%.

Cei mai expusi in fata virusului din China sunt batranii cu afectiuni cronice. Astfel, masurile de preventie trebuie luate urgent. 

Este cea mai periculoasa epidemie cu care ne-am confruntat pana acum. Avem pe de o parte, sub aceeasi fata, a unui singur virus, trei fatete care il fac extreme de periculos. O data vorbim despre contaciozitate. Este comparabila cu a sindromului acut respirator. Se raspandeste repede. Cei mai  atenti ar trebui sa fie persoanele varstnice. Autoritatile medicale din China au uitat ca cea mai mare rata de mortalitate, cel putin pana acum este la cei de peste 50 de ani, fumatori, barbati, care au afectiuni cornice, de tip cardiac, pulmonar, neurologic sau imonodeficiente sau afectiuni oncologice, ei ar fi primii afectati si cei mai sever afectati.„, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic Spitalul de Neurochirurgie Iasi.

Medicul a mai spus ca testele pentru acest coronavirus pot avea o rata de eroare intre 50 si 70%.

Testele pot fi fals positive sau fals negative, in proportie, sa zicem, de jumatate-jumatate. Uitati-va pe ce spune doctorul Wung. In aceste conditii cate cazuri asimptomatice sau in perioada incubatie nu au fost diagnosticate la timp sau nu au trecut de colo pana colo.”, a adaugat medicul.

Ciuhodaru atrage atentia ca in aceasta perioada cetatenii trebuie sa fie atenti si la suprafetele cu care intra in contact. Se poate luat foarte usor virusul.

„Faptul ca barbatii sunt cei mai afectati, faptul ca se transmite foarte usor pe cale respiratorie este suficient sa tusesti, sa stranuti, sa vorbesti ca sa transmiti boala. Trag din nou un semnal de alarma. In aceasta perioada, suprafetele va sunt dusmani, toate. Pentru ca acest virus e la a doua parte, este o parte foarte grava a acestei epidemii, acest virus rezista foarte mult pe suprafete, pana la 9 zile, 4-5 zile in medie.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!