Trupele ruse vor ramane in Belarus pe termen nelimitat

Trupele ruse vor ramane în Belarus pe termen nelimitat a anuntat Ministrul Apărării din Belarus. „Din cauza activității militare crescute în apropierea granițelor și a escaladării tensiunii din Donbas, Belarus și Rusia au decis să continue inspecțiile comune ale forțelor de răspuns”, a precizat acesta.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat astăzi că „nu are rost ca Rusia să atace pe cineva”, îndemnând partenerii occidentali sa fie rationali.

„Vă îndemnăm să vă puneți întrebarea: ce rost are Rusia să atace pe cineva?”, a spus Peskov într-un interviu de televiziune difuzat de postul de stat Rossia 1.

Acesta a criticat Occidentul susținând că Rusia nu a invadat niciodată in istorie o altă țară.

„Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni de-a lungul istoriei sale. Și Rusia, care a supraviețuit atâtor războaie, este ultima țară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunțe cuvântul razboi”, a precizat Peskov.

Întrebat despre situația din Donbas, Peskov a avertizat că orice „orice scânteie, orice incident neplanificat sau orice provocare planificată minoră poate duce la consecințe ireparabile”.