Trump și-a anunțat victoria și îi acuză pe adversari de fraudă

GettyImages-1229441623-765x540

În SUA a început numărătoarea voturilor, iar marile stații TV prezintă proiecții ale rezultatelor bazate pe exit-poll-uri. Analiștii prognozează o prezență record la urne, unde americanii au avut de ales preşedintele între actualul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump (74 de ani), și democratul Joe Biden (78 de ani), fost vicepreședinte.

Pentru a câștiga alegerile, oricare dintre candidați are nevoie de minimum 270 de voturi electorale (electori). Contrar sondajelor de opinie care îl anunțau câștigător pe Biden, lupta este foarte strânsă.

Donald Trump a vorbit de la Casa Albă și și-a anunțat victoria, chiar dacă numărătoarea voturilor nu s-a încheiat. El i-a acuzat pe democrați de fraudă și a spus că ceea ce fac ei ”e o rușine”. Cele mai importante declarații:

„Vreau să le mulțumesc americanilor pentru că au ieșit în număr mare la vot. Vreau să îi mulțumesc primei doamne, vicepreședintelui Mike Pence. Ne pregătim pentru o mare sărbătoare. Rezultatele sunt fenomenale, ne pregăteam să celebrăm votul și succesul.

Am câștigat state pe care nu ne așteptam să le câștigăm, precum Florida, Ohio, Texas. E clar că am câștigat Georgia – nu ne mai pot prinde din urmă, Carolina de Nord. Am câștigat Arizona. Cel mai important, câștigăm Pennsylvania. Dintr-o dată totul s-a oprit. E o fraudă față de publicul american, e o rușine pentru SUA. Noi am câștigat alegerile.”, a spus Trump.