Trump a castigat detasat prima dezbatere cu Biden. Democratii se intreaba daca partidul ar trebui sa gaseasca alt candidat

Performanța șocantă a președintelui american Joe Biden împotriva rivalului republican Donald Trump i-a zguduit pe democrați și i-a determinat pe unii strategi să întrebe dacă partidul lor ar trebui să facă pasul fără precedent de a-l înlocui ca si candidat.

Susținătorii lui Biden sperau că dezbaterea de joi seară va înlătura îngrijorările că bărbatul de 81 de ani ar fi prea bătrân pentru un alt mandat, dar confruntarea de 90 de minute părea să facă opusul.

Biden și Trump s-au confruntat amândoi cu îngrijorări cu privire la vârsta și starea lor de sanatate în perioada premergătoare alegerilor din 5 noiembrie , dar l-au afectat mai mult pe Biden. Acum, cu mai puțin de cinci luni înainte ca SUA să meargă la vot, unii strategi democrați întreabă în mod privat dacă președintele trebuie înlocuit.

Cu vocea lui răgușită, din cauza a ceea ce oficialii de la Casa Albă le-au spus reporterilor că este o răceală, Biden și-a grăbit să parcurgă unele dintre punctele sale de discuție pe scena dezbaterii, s-a împiedicat de unele răspunsuri și a încetat în timpul altora.

La jumătatea dezbaterii, un strateg democrat care a lucrat la campania lui Biden din 2020 a numit-o „dezastru”. „Nu există nicio modalitate de a învârti asta. Performanța lui a fost descurajanta”, a declarat pentru Reuters un strângător de fonduri democrați de top, care a vorbit sub condiția anonimatului.

La începutul dezbaterii, Biden s-a oprit în timp ce spunea o idee despre Medicare și reforma fiscală și părea să-și piardă gândurile. Reforma fiscală ar crea bani pentru a ajuta la „întărirea sistemului nostru de sănătate, asigurându-ne că suntem capabili să facem ca fiecare persoană singură să fie eligibilă pentru ceea ce am putut face cu, cu COVID, scuză-mă, cu tot ce am avut, de-a face cu”, spuse Biden, făcând o pauză. „În sfârșit am învins Medicare”.

Trump l-a lovit pe Biden pentru că este incoerent, spunând la un moment dat: „Chiar nu știu ce a spus la sfârșitul acelei fraze. Nu cred că știe ce a spus”.

David Axelrod, un strateg de top al fostului președinte Barack Obama, a declarat pentru CNN: „Vor fi discuții dacă ar trebui să continue”.

Oficialii campaniei lui Biden au încercat să dea o față curajoasă, spunând că alegătorii ar trebui să se concentreze pe substanța dezbaterii. Președintele de campanie, Jen O’Malley Dillon, a contrastat performanța lui Biden cu cea a lui Trump, spunând că a oferit „o viziune pozitivă și câștigătoare pentru viitorul Americii – una în care fiecare american are o șansă corectă la visul american”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *