Trotinetele electrice i-au acaparat pe ieșeni

In Iasi a fost creat cadrul necesar pentru posibilitatea închirierii trotinetelor electrice. S-a ținunt cont de opiniile oamenilor, a companiilor implicate in proiect, a Politiei Locale si a posibilitatilor geografice din capitala Moldovei.  In tot orasul au fost pozitionate trotinete electrice Lime care pot ajunge pana la o viteza maxima de 20 km/h. Pretul unei curse este de 4 lei pentru primele 4 minute. Un minut de calatorie costă 0,77 lei.

Iesenii dornici sa circule cu astfel de echipamente, pot inchiria trotinetele din mai multe zone din oras. Nu trebuie să uite însă că trebuie să fie echipați corespunzător pentru a evita accidentele. Primii ieșeni care au testat astăzi trotinetele electrice spun ca sunt o alternativa buna pentru traficul din Iași.

I: Sunt super faine, ușor de folosit, ieftine părerea mea și dacă nevoie să de duci la o distanță super scurtă e mai afecere, e un pic peste un tramvai la preț, un bilet. E super ok. E prima dată când merg pe o trotinetă electrică și e ușor de mers cu ea, frânele sunt ok, acelerația e prefectă.

R: Cum ai procedat?

I: Prima Oară trebuie să instalezi Lime, pe Appstore și pe Android Market Play. Trebuie să îți bagi cardul pe aplicație și pe baza cardului respectiv scanezi codul QR de aici și îți iau banii în funcție de minutele pe care le parcurgi.

R: Vei mai merge? Vei mai încerca?

I: Da, da, nu cred că o să mai existe tramvaie, deci e ok, pentru mine.”- a precizat Deni, ieșean

”Super distractiv. Mi se pare o metodă de deplasare destul de ușor de accesat, distractiv. Mi se pare foarte bun pentru copii, pentru distanțe foarte scurte e o alternativă. Dacă vrei ceva pe distanță scurtă să ajungi, nu știu, de aici până la Palas, eu zic că e cel mai bine pe trotinetă, dar acum depinde și de vârstă sunt mai multe detalii de luat în considerare.”- a precizat Luca Ionut, ieșean

Viceprimarul Daniel Juravle a anuntat ca deja au fost semnate primele abonamente de ocupare a domeniului public, astfel incat, in perioada urmatoare, sa poata fi inchiriate trotinete electrice in regim self-service. Trotinetele sunt monitorizate prin GPS, astfel că pot fi identificate ușor, unde se află. Până în prezent peste 1000 de ieșeni au testat noile trotinete elctrice. 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!