Tronsonul de autostrada Pascani – Suceava intră în linie dreaptă

Primul tronson al autostrazii A7, Pascani – Suceava – Siret a intrat in linie dreapta potrivit reprezentanților Consiliului Judetean Suceava. Acestia sustin ca pana la finalul anului 2023 tronsonul ar putea fi scos la licitatie pentru proiectare si executie. De asemenea, pana in luna octombrie se va obtine si avizul de mediu pentru cei 63 de kilometri de autostrada ai tronsonului Pascani – Suceava.

Astazi, in cadrul unei sedinte de lucru de la Suceava a fost prezentat stadiul tronsonului de autostrada care pleaca de la Pascani catre Suceava. Astfel, studiul privind ocuparea terenurilor a ajuns la 70 la suta iar nivelul avizelor si acordurilor este la 80 la suta. In judetul Iasi, din 25 avize si acorduri s-au obtinut 19 in timp ce in judetul Suceava 25 din cele 35 necesare. Tronsonul

Gheorghe Flutur – Președinte CJ Suceava 

„Pot sa va spun ca suntem avansati pe tronsonul Pascani – Suceava. Luna viitoare, pe 26 septembrie va avea loc dezbatere publică la Primăria Sucevei, pe 26 la 16:30. Vor avea dezbateri și în județul Botoșani și in judetul Iași.”

„In rest am vazut ca sunt stabilite toate elementele, gropile de imprumut, locurile de parcare, traseele definitive care sunt, cum se face conectarea cu Vama Siret, cum este racordul la Aeroportul Salcea. Toate lucrurile astea s-au discutat si in momentul de fata sunt optimist. S-a intrat in linie dreaptă. Cred ca sunt conditii pana la sfarsitul anului sa se scoata la licitatie proiectarea si executia primului tronson de la Pașcani la Suceava.”

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Suceava, urmatorul pas spre consolidarea tronsonului Pascani – Suceava este identificarea proprietarilor de terenuri pe unde va trece autostrada.

Gheorghe Flutur – președinte CJ Suceava 

„Mai sunt de identificat proprietari pe traseul autostrazii, pe zona de la Salcia-Fantanele, dar si spre Siret. De maine dimineata plecam pe teren, echipe de la Prefectură, Consiliu Judetean Suceava, Cadastru sa discutam cu primarii să ne sprijine sa identificam proprietarii pentru ca trebuie sa pregatim hotararea de Guvern care sa le dea despăgubiri pentru exproprieri.”

Pascani – Suceava va avea 5 noduri rutiere, la Heci, Dolhasca, Roscani, Dumbraveni si in zona aeroportului Salcea si DN29. Autostrada va dispune de 72 poduri si pasaje, 2 centre de coordonare si intretinere, 2 spatii de servicii si 2 parcari de scurta durata. Lotul 1 va fi de la Pascani pana la Roscani si va avea o lungime de 33 kilometri. Lotul 2 va avea o lungime de 30 kilometri, de la Roscani pana la Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *