Tronsonul de autostrada Bacău – Pașcani traverseaza 9 corpuri de apă

autostrada_a75

Conform Studiului de Evaluare a Impactului asupra corpurilor de apă pentru Autostrada A7, tronsonul Bacău – Pașcani intersectează 9 de corpuri de apă de suprafaţă, din care 8 vor fi afectate în mod direct.

„Toate cele 8 de corpuri de apă de suprafaţă pentru care au fost identificate potenţiale impacturi sunt traversate de proiect cu poduri, lucrările hidrotehnice de protecţie a acestora fiind minim invazive, acestea constând doar în protecţia cu ziduri din gabioane a culeelor (în cele mai multe cazuri acestea fiind amplasate în afara albiei minore a corpurilor de apă). Raportat la lucrările hidrotehnice existente pe corpurile de apă de suprafaţă, în cadrul studiului nu au fost identificate potenţiale interferenţe, proiectul nepropunând lucrări care ar putea afecta în vreun fel aceste obiective existente”, spun autorii studiului.

Experții au au propus modificarea soluţiilor de realizare a podurilor. Autostrada Bacău – Paşcani va avea o lungime totală de circa 77,4 km, traseul fiind localizat pe teritoriul judeţelor Bacău, Neamţ şi Iaşi. Pe traseul autostrăzii Bacău – Paşcani au fost proiectate, printre altele, nouă noduri rutiere, 23 de poduri, două viaducte și 60 de pasaje.

sursă foto: apix