Tribunalul Vaslui exclude o serie de probe din dosarul lui Dumitru Buzatu și cere DNA să precizeze dacă menține trimiterea în judecată

Tribunalul Vaslui a exclus mai multe probe din dosarul Direcției Nationale Anticorupție în care este vizat Dumitru Buzatu, printre care înregistrări ale unor conversații dintre fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui și denunțătorii săi, potrivit minutei de pe portalul instanțelor de judecată. Decizia Tribunalului nu e definitivă și poate fi contestată de DNA.

Printre probele excluse nu se numără, însă înregistrarea cu flagrantul făcut lui Buzatu.

Procurorilor li se pune în vedere, de asemenea, să aleagă între menținerea trimiterii în judecată a fostului baron sau să fie restituit dosarul pentru refacere.

Tribunalul Vaslui exclude o serie de probe din dosarul lui Dumitru Buzatu și cere DNA să precizeze dacă menține trimiterea în judecată

În 17 aprilie, Curtea de Apel Iași a decis plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat din septembrie 2023 în arest la Penitenciarul Vaslui.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în septembrie 2023 când primea 1,25 milioane de lei. DNA a susținut că a primit banii drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *