Trenul Metropolitan, un proiect pentru fluidizarea traficului

Subway ride in Chicago

foto: lstoptours

Iașul, dar si zona metropolitana sunt intr-o continua expansiune, motiv pentru care dezvoltarea infrastructurii rutiere a devenit o provocare pentru autoritati. Astfel, trenul metropolitan reprezinta o solutie care poate rezolva partial sau total problemele comunitatii.

Trenul metropolitan este una dintre soluțiile care să vină in sprijinul fludidizarii traficului din Iasi. Petru Movilă, susține că prin realizarea trenului metropolitan s-ar scurta timpii de asteptare.

Petru Movilă, city manager Iași: „Trenul metropolitan presupune realizarea unui proiect de transport pe calea ferată. Sunt trei axe importante dacă pleacă din municipiul Iași în zona metropolitană. Vorbim despre o axă, o direcție spre Lețcani, Podu Iloaiei. O altă direcție spre Lunca Cetățuii- Bârnova și o altă direcție spre Holboca-Tomești- Cristești. Pe traseul acestor trenuri, axe, sunt identificat eprin studii de prefezabilitate și cu sprijinul CFR Călători și CFR Infrastructură a unor stații de oprire unde se vor urca cetățenii.”

City managerul Iașului a precizat că proiectul se află în etapa studiului de fezabilitate.

Petru Movilă, city manager Iași: „Urmează ca în timpul cel mai scurt să fie aprofundat studiul de fezabilitate. Primăria municipiului Iași a solicitat Ministerului Transportului alocarea a cinci unități de transport pentru asemenea tip de activitate, pentru că în proiectul Ministerului Transportului există intenția clară de a achiziționa aproximativ 50 de unități de transport de scurtă durată și municipalitatea a făcut un pas important prin aprobarea de consiliul local a parteneriatului pe acest proiect.”

Dezvoltarea infrastructurii ar permite ieșenilor accesul la drumurile principale, tren și acces la locuri noi de parcare.