Trei zile pline de seminarii la Spitalul de Neurochirurgie Iași

In acest sfarsit de saptamana, Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a gazduit o noua editie a Conferintei Nationale de Neurostiinte Moderne „Boala Parkinson si Alte Tulburari de Miscare”. In cadrul conferintei au participat medici din domeniile neurologiei, neurochirurgiei, psihiatriei, dar si din celelalte ramuri ale medicinei pentru a veni in sprijinul pacientilor diagnosticati cu boala Parkinson.

In cadrul conferintei, medicii neurochirurgi au venit cu idei si solutii pentru tratamentul pacientilor care sufera de Parkinson dar si de alte tulburari de miscare.

Lucian Eva – Manager Spitalul de Neurochirurgie Iași:

„La nivel de Europa exista 1,5 milioane de pacienti care sunt afectati de aceasta boala, deci vedeti ca impactul social este major. Și atunci este firesc si normal sa facem aceste manifestari si sa facem profesionistii din sistem si pacientii sa constientizeze ca aceasta boala poate fi tratata, ca pentru aceasta boala exista remedii si putem reduce maximal efectele asupra societatii in care traim pe tratamentele pe care le aplicam. Cinci  ediții în care am demonstrat ca dorim sa ne ajutam semenii aflati in suferinta. Si cum am spus si in deschiderea conferintei, indicatorul cel mai bun ca ceea ce facem este corect este faptul ca aproximativ jumatate din cei inscrisi la aceasta manifestare sunt pacienti.”

Medicii psihiatrici transmit faptul că, psihoterapia este foarte importanta in tratarea bolii și asta pentru ca pacientul trebuie mai întâi să poata accepta diagnosticul și mai apoi să îl trateze.

Gabriel Crumpei – Medic Primar Psihiatru:

„In cadrul interventiei psihiatrice, pe langa un tratament legat de anxietate, depresie, tulburarile congnitive care pot fi sprijinite cu o medicatie, un rol foarte important il are psihoterapia. Iar psihoterapia presupune si o terapie de familie si anumite conduite, un anume regim de viata pe care pacientul trebuie sa-l sustina sprijinit fiind de familie. Si care amelioreaza si intarzie aparitia unor degradari mai tarziu. Deci daca lipsa de activitate, izolarea singuratatea sunt factori pe care noi îi știm și în alte situatii conduc la probleme psihice, atunci si familia îi stă alături pentru a lupta cu aceste lucruri.”

De asemenea, in cadrul acestei conferinte au fost implementate in cadrul Spitalului de Neurochirurgie, noile tehnici asistate de dispozitive a tratamentului Bolii Parkinson avansate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *