Trei zile de spectacole cu ocazia Festivalului Strazii Lapusneanu

Sharing is caring!

In a doua editie a Festivalului Strazii Lapusneanu sunt programate trei zile de spectacole pentru copii si adulti. Evenimentul a debutat cu un spectacol inedit “Cenusareasa la bal“ . Locul a fost ales in gradina Muzeului Unirii, pentru a se reusi o buna gestionare a numarul de spectatori prezenti la piesa.

Actorii Ateneului National din Iasi  au interpretat in prima zi a festivalului o piesa dedicata celor mici. Cenusareasa la Bal, cu muzica si un gram de divertisment a tinut timp de o ora copiii cu ochii neclintiti. Din cauza pandemiei, festivalul a stat sub semnul intrebarii dar in cele din urma s-au gasit solutii.

Andrei Apreotesei- manager Ateneul National din Iasi

Ne-am gandit foarte mult daca sa il facem sau sa amanam aceasta editie. Dat fiind succesul de care s-a bucurat festivalul anul trecut, am zis ca este pacat sa nu ducem mai departe aceasta idee frumoasa.

Daca anul trecut proiectul a avut loc in mai multe locatii deschise, in 2020 se limiteaza accesul spectatorilor. Muzeul Unirii din Iasi a pus la dispozitie gradina interioara. Locul a fost ales strategic, pentru o mai buna monitorizare a fluxului de spectatori . Evenimentele sunt organizate cu respectarea msurilor de distantare sociala impuse.

Brindusa Munteanu- muzeograf

Ne bucuram sa gazduim , sa fim principalii colaboratori ai Ateneului la a doua editie a strazii Lapusneanu. Ne dorim sa avem cat mai mult public chiar daca vremea nu prea tine cu noi.

Anul acesta, la editia a doua, Galeria Dumitru I. Grumazescu care este sectie a Muzeului Municipal, este un partener de nadejde in organizarea festivalului.

Aurica Ichim- Director Muzeul “Regina Maria“Iasi

La Galeriile Dumitru I Grumzescu, poate fi vazuta expozitia cu tramviul. Aceasta a starnit foarte mult interes , de la copilul de trei ani si pana la adultii cae isi aduc aminte de tipurile de tramvaie care au trecut prin Iasi. Mai avem seara de muzica si poezie. In ultima zi, prezentam Iasul prin geamul tramvaiului, adica va fi o expozitie de comparatii.

Pe langa aceste spectacole, Ateneul National din Iasi promite spectatorilor alte surprize. Pentru a primi publicul intr-o atmosfera festiva, Ateneul iesean invita pe toti cei care presteaza servicii in zona Strazii Lapusneanu sa realizeze in cadrul festivalului activitati specifice domeniului lor de activitate.

shares