Trei tineri reținuți pentru trafic de droguri. Aceștia au primit un colet cu 13 kg de cannabis

CL - 2

Trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore de , procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi. Aceștia sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc și de mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, inculpații au fost prinși în flagrant, în municipiul Fetești, județul Ialomița, având asupra lor cantitatea de aproximativ 1,280 kilograme de canabis și 1,96 grame de cocaină. În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus în țară, prin intermediul unei societății de curierat, un colet cu țară de proveniență Spania, în care erau disimulate drogurile de risc și de mare risc.
Activitatea a fost continuată prin punerea în aplicare a 11 mandate de percheziție domiciliară în județul Călărași și în municipiul București, fiind descoperite și ridicate canabis, cântare electronice și grindere.

În cursul zilei de 26.03.2022, cei trei inculpați au fost prezentați Tribunalului Călărași care a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile față de doi inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de cel de-al treilea inculpat.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași.

La acțiune, au participat polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.