Trei tineri din Republica Moldova au fost prinsi la Gorban dupa ce au trecut Prutul cu o barca pneumatica

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni- ITPF Iaşi, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia au identificat şi reţinut trei cetăţeni străini, care intenţionau să intre ilegal în România, traversând râul Prut cu o barcă pneumatică.

În urma verificărilor efectuate, în cooperare cu omologii din statul vecin, politistii de frontiera au stabilit că persoanele în cauză sunt trei bărbați din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, doi dintre ei fiind frați, care au declarat că intenţionau să ajungă la muncă în Polonia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii străini au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor, conform legislaţiei pe linie de combatere a migraţiei ilegale. Totodată, faţă de persoane a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de cinci ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *