Trei spectacole în cinci zile la Opera Iași. Eveniment special pe 14 octombrie

opera-nationala-din-iasi-sursa-foto-infoiasionline

Opera Națională Română din Iași are un program intens în această săptămână, când va susține trei reprezentații în cinci zile.

Prima întâlnire cu publicul, „Un ballo in maschera”, de Giuseppe Verdi, este programată astăzi. Spectacolul de operă amintit s-a bucurat de un real succes în stagiunea trecută, când a avut loc premiera.
Vineri, în ziua Sfintei Parascheva, teatrul liric ieșean programează un eveniment special, „Messa da Requiem”, de Giuseppe Verdi, care a avut prima reprezentație în 1874, la Biserica San Marco din Milano. Lucrarea vocal-simfonică cu o încărcătură spirituală puternică este în acord cu manifestările prilejuite de sacra zi de 14 octombrie.

„Alături de Requiemul de Mozart, monumentala misă funebră compusă de Verdi se înscrie în panoplia celor mai cunoscute lucrări de gen din istoria muzicii. În paginile acestei capodopere stau criptate cinstirea și admirația față de personalități ca Gioachino Rossini sau Alessandro Manzoni, figuri emblematice ale epocii lor. De la celebra „Dies Irae” la „Libera Me”, Requiemul lui Verdi se mișcă asemenea unei punți care leagă două altare: unul al textului sacru și altul al înveșmântării sonorităților luxuriante specifice operei. Există sacralitate în ambele lumi! Cvartetul soliștilor, Ana Maria Donose, Maria Miron Sârbu, Remus Alăzăroae și Gelu Dobrea, alături de Orchestra și Corul Operei noastre, sub bagheta excepționalului maestru David Crescenzi, vor îmbrăca mantia unei muzici care sondează sensurile tainei, acordându-se unui Iași în plină sărbătoare” a decalarat Andrei Fermeșanu, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași.

Ultimul spectacol al săptămânii, musicalul „Sunetul muzicii”, de Richard Rodgers, va avea loc duminică.

Toate evenimentele amintite se vor desfășura în Sala Mare, cu începere de la ora 18:30.

Biletele de intrare pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro sau de la Agenția Operei.