Trei persoane care cultivau canabis au fost reținute. Foloseau o dronă pentru a supraveghea cultura

WhatsApp Image 2022-08-13 at 11.48.34 (1)

La data de 11.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați, cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu, respectiv nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cauză s-a reținut faptul că unul dintre inculpaţi, cu sprijinul celor alţi doi inculpaţi, a înfiinţat și întreținut o cultură de canabis , într-o localitate din judeţul Satu Mare, parte din aceasta fiind destinată comercializării, fiind surprins în flagrant.

Activitățile au fost urmate de punerea în aplicare a 3 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Satu Mare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării o cultură outdoor, compusă din 11 plante, în diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 15 kilograme de masă verde , 800 de grame de muguri de cannabis, 7 telefoane mobile, 2 grindere, un cântar de precizie, o carabină de vânătoare, 13 cartușe și o dronă performantă, destinată supravegherii culturii.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus în cursul zilei de ieri măsura arestului la domiciliu față de doi dintre inculpaţi şi cea a controlulului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de cel de al treilea inculpat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penal, precum și de prezumția de nevinovăție.