Trei persoane au sansa unei vieti normale dupa o noua operatie de prelevare de organe la Iasi

operatie

O famile din Iasi si-a data acordul sa fie prelevate organele unei paciente in varsta de 56 ani aflata in moarte cerebrala. La Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi s-a realizat ce-a de-a 8-a intervenţie de prelevare organe din acest an. Echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi (dr. Ecaterina Olaru şi Dr. Anca Rotaru), alături de coordonatorul regional de transplant, Dr. Raluca Neagu Movilă, au efectuat aceasta operatie.

Cu ajutorul celor de la Serviciul de Ambulanta Judetean Iasi și echipajului elicopterului Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă , ficatul prelevat de echipa Spitalului Sf. Spiridon Iaşi a fost transportat în condiţii de rapiditate şi siguranţă la Centrul de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, acolo unde viaţa unui pacient de 55 de ani depindea de un transplant hepatic.

Alţi doi pacienţi, în vârstă de 48 de ani, respectiv de 53 de ani, vor avea o viaţă mai bună datorită transplanturilor renale realizate cu succes la Centrul de Transplant Renal Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon Iaşi” coordonat de Prof. Dr. Adrian Covic.