Trei parcuri de joaca vor fi modernizate

ciric-54-parc-joaca

Primul spațiu de acest gen se află pe strada Al. O. Teodoreanu și are o suprafață de 323 metri pătrați. Concret, parcul de joacă situat în proximitatea blocului B4-1 va fi format din mobilier urban, un leagăn cu două locuri, un leagăn cuib, un ansamblu de joacă, două balansoare mici de tip figurină cu arc, o căsuță de joacă, două panouri verticale cu jocuri/numărătoare/magazin și o groapă cu nisip.

Valoarea lucrărilor este estimată la suma de 42.190 lei. Al doilea parc de joacă care va fi modernizat este situat pe stradela Grădinari nr. 27, în proximitatea blocurilor B4-B5. Parcul, care are o suprafață de 308 metri pătrați, va fi format din mobilier urban, un leagăn cu două locuri, un ansamblu de joacă, o căsuță de joacă, două panouri verticale cu jocuri/numărătoare/magazin și o groapă cu nisip. Valoarea lucrărilor este estimată la suma de 38.380 lei.

Al treilea spațiu de acest gen este situat pe stradela Egalității, în proximitatea blocului 802, și are o suprafață de 555 metri pătrați. Acesta va fi format din mobilier urban, un leagăn cu două locuri, un leagăn cuib, două ansambluri de joacă, o căsuță de joacă, două panouri verticale cu jocuri/numărătoare/magazin și o groapă cu nisip.

Toate cele trei spații de joacă vor fi modernizate prin respectarea tuturor normelor tehnice în vigoare, iar organizarea de șantier trebuie realizată fără afectarea spațiilor verzi sau a căilor de acces. Cele trei proiecte menționate fac parte din programul municipalității de reabilitare a 93 de parcuri de joacă din oraș. În 2018 și 2019 au fost finalizate lucrările la 75 spații de joacă.

Anul acesta au fost modernizate două spații de acest fel și vor fi modernizate alte 16, urmând a fi prinse în buget fonduri pentru cel puțin încă 32 spații de acest gen. Dată fiind valoarea lucrărilor și numărul mare al amplasamentelor, licitația aferentă programului a fost împărțită în două loturi.

Lucrările din lotul I, format din 46 de obiective, sunt executate de SC Sport Play System SRL, contra unei sume de 5,5 milioane lei, fără TVA. Lotul al II-lea, format din 47 de spații de joacă, a fost adjudecat de asocierea SC Ischia SRL – SC Conted Company SRL, pentru o sumă de 6,1 milioane lei, fără TVA.

Suprafaţa totală a celor 93 de amplasamente care vor fi modernizate este de 31.552 de metri pătraţi, din care suprafaţa terenurilor de sport este de 2.834 de metri pătraţi. Cel mai mare astfel de parc care va fi modernizat este pe şos. Nicolina nr. 27, bl. 958 (1.210 metri pătraţi), urmat de cel de pe şos. Nicolina nr. 46 – Grădiniţa PP1 (1.138 metri pătraţi) şi de pe str. Canta nr. 56, bl. 549 (767 metri pătraţi).