Trei pacienți cu COVID în stare critică au fost transferați de la București în Polonia

transport

În cursul zilei de astăzi, un număr de 3 pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică sunt transferați în Polonia, la Łódź, anunță Ministerul Sănătății.

Este vorba despre pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din București, aflați în stare stabilă, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății: „Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”.

Ministerul Sănătății menționează că președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la o întâlnire în format videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu președintele Republicii Lituania și premierii din Polonia, Slovacia și Slovenia, în pregătirea reuniunii Consiliului European din 21-22 octombrie de la Bruxelles, Regatul Belgiei, în cadrul căreia liderii europeni și-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru țara noastră.

În urma acestei întâlniri online, în data de 19 octombrie 2021, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a avut o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României, se arată în comunicat.

Peste 20 de pacienți cu COVID au fost transferați până acum din România în Ungaria.