Trei oameni au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant

La Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare organe prin bunăvoinţa unei familii care a fost de acord cu donarea de organe. Intervenția a avut loc joi, 31 august.

“Prin bunăvoinţa familiei unui tânăr pacient, în vârstă de doar 26 de ani, decedat în urma unui tragic accident rutier, la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi s-a realizat o intervenţie de prelevare de organe (ficat şi rinichi). Un destin frânt brusc şi mult prea devreme a salvat viaţa altor pacienţi aflaţi în suferinţă. Suntem profund recunoscători familiei lovite brusc de o asemenea dramă care şi-a găsit puterea de a oferi unor necunoscuţi aflaţi în cumpănă o şansă la viaţă. Este un gest nepreţuit, al iubirii şi generozităţii supreme. Ca întotdeauna, cu profesionalism şi responsabilitate, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului de Neurochirurgie Iaşi (Dr. Ecaterina Olaru, Dr. Anca Rotaru) au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.”, a afirmat Dr. Raluca Neagu Movilă, coordonator regional Iaşi.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalului Sf. Spiridon pentru ficat şi de la Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon” pentru rinichi.

Un pacient în stare critică a primit o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic, intrevenţie realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” Iași .

În acelaşi timp, la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi, echipele chirurgicale au redat speranţa altor doi pacienţi prin transplant renal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *