Trei noi focare de coronavirus în Iași

DSC_7306

Iasul este pe locul 2 in clasamentul judetelor in privinta cazurilor noi de Covid, raportand 59 teste positive in ultima zi. In prezent, la nivelul judetului se inregistreaza 3 noi focare de Covid-19.

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie  s-au depistat 5 cazuri de salariați declarați pozitivi cu Covid-19 in urma testarilor. Al doilea focar  anuntat de DSP Iasi este la Institutul Regional de Oncologie – Sectia de Ingrijiri Paleative, unde  9 persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid-19. Dintre confirmati, sunt  4 pacienți si 5 salariati. Deoarece focarul este la Blocul alimentar care are un efectiv de 11 salariati, activitatea a fost suspendata pe perioada izolarii sau carantinarii.Iar acum se afla in desfasurare o ancheta epidemiologica.

Al treilea focar s-a depistat la un agent economic din Iasi. 4  salariati au fost declarati pozitivi cu Covid-19 in urma testelor efectuate la nivelul firmei. Totodata, in cazul celor trei focare  s-au adoptat si masuri suplimentare de prevenire a raspandirii virusului.

In ceea ce priveste angajatii confirmati,acestia au fost izolati la domiciliu, iar contactii direcți si apropiati au fost carantinati.  Spatiile comune au fost dezinfectate.