Trei instituții de cultură din Iași vor fi comasate

Scoala Populara de Arte, Centru de Conservare a Traditiilor si Ansamblul „Constantin Arvinte” vor fi comasate conform unui proiect de lege initiat de catre Guvern pentru a reduce din cheltuieli la bugetul de stat. Astazi a fost prezentat un proiect in care a fost analizata infiintarea unui Centru Judetean pentru Cultura care sa cuprinda toate cele trei institutii.

Bugetul pentru institutiile de cultura va fi mai mic pe fondul masurilor de austeritate impuse de Guvern. Si la Iasi, autoritatile iau in calcul comasarea unor institutii pentru a se reorganiza intreaga activitate.

Marius Dangă, Vicepreședinte CJ Iași: „Una dintre propuneri, mergand si dupa alte institutii din tara s-a vizitat si judetul Suceava unde exista un Centru Judetean pentru Cultura. Una dintre propuneri a fost ca una dintre cele trei institutii sa fie reorganizata in cadrul unei singure entitati juridice. Vom vedea mai departe care sunt solutiile. Stim ca e in curs de promulgare si legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, care vizeaza reorganizari acolo unde normativul de personal nu atinge o anumita limita„.

Deocamdata nu se stie care va fi noua organigrama a noului Centru Judetean de Cultura.

Analizei sunt supuse Scoala Populara de Arte, Centru de Conservare a Traditiilor si Ansamblul Constantin Arvinte„, a completat Marius Danga.

Cele mai mari probleme le ridica Scoala Populara de Arte „Titel Popovici” care se confrunta cu o lipsa acuta de personal. De ani de zile institutia functioneaza intr-o cladire care a apartine Liceului Tehnologic de Electronica si Telecomunicatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *