Trei facultati ale TUIASI, reabilitate complet

reabilitare facultati

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi are in derulare lucrari de reabilitare a ansamblului de cladiri in care isi desfasoara activitatea profesorii, cercetatorii si studentii Facultatii de Inginerie Chimica, Protectia Mediului „Cristofor Simionescu” si a Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata. Valoarea proiectului este de 6 milioane de euro.

Corpurile de cladire a trei facultăți din cadrul TUIASI vor fi reabilitate complet în acest an. Lucrările vor schimba complet fața porții de intrare înspre campusul didactic al TUIASI, dinspre Tudor Vladimirescu.

”Proiectul are o valoare de 6 milioane de euro. Este un proiect de reabilitare a trei imobile care aparțin facultăților de Inginerie chimică și Protecția mediului, Cristofor Simionescu, a Facultății de Inginerie electrică, energitică și Informatică aplicată și a Facultății de Design industrial și Managementul Afacerilor. După cum se poate vedea, încă se lucrează la Chimie, lucrările sunt aproape de finalizare, la fel lucrurile sunt în toi la Electrotehnică și urmează, deja se face amenajarea șantierului pentru facultatea de Design industrial.”- a declarat Eugen Seghedin, prorector TUIASI

O parte din clădirile consolidate au o vechime de aproximativ 50 de ani.

”Era necesară o astfel de intervenție și bineînțeles că rezultatele se văd, în așa fel încât platforma academică să arate cât se poate de bine, pentru că tot timpul am fost conștient de faptul că avem un patrimoniu foarte important, un patrimoniu imobiliar deosebit, cu avantajul acesta de a fi 10 facultăți amplasate pe malul Bahluiului și și bineînțeles, trebuie ca imaginea universității să fie cât mai bine conturată în tot ceea ce înseamnă ansamblul arhitectural, urbanistic, și spiritual al orașului.”- a declarat Eugen Seghedin, prorector TUIASI

Proiectul este unul care își propune atât refacerea elementelor de structură și de rezistență sau a instalațiilor electrice, cât și o regândire din punct de vedere arhitectural a clădirilor. Reabilitarea facultăților se face în exterior, astfel încât desfăsurarea cursurilor studenților nu este perturbată.