Trei elevi gălățeni la Olimpiada Internațională de Robotică

elevi

România este reprezentată de trei elevi din Galaţi la World Robot Olympiad 2018, care se desfăşoară în perioada 16 – 18 noiembrie la Chiang Mai, în Thailanda.
Cei trei elevi, Mihai David, de 14 ani, David Călugaru, de 13 ani, ambii elevi ai Colegiului Național ”Vasile Alecsandri” și Ștefan Stoian, de 14 ani, de la Colegiul “Mircea Eliade”, au realizat un robot care plantează, udă şi îngrijeşte plante care apoi, ajunse la maturitate, pot fi consumate pentru o alimentaţie sănătoasă.

Robotul construit de cei trei elevi este asemănător unei miniferme, în care sunt crescute microgreens, variante liliputane ale plantelor cu care suntem obişnuiţi dar care, spun specialiştii, sunt de 40 de ori mai hrănitoare decât acestea.

Pentru participarea în Thailanda la concursul internaţional de robotică, echipa de la Galaţi este ajutată financiar de combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. Combinatul de la Galaţi a sprijinit și în 2017 o echipă de elevi din Galați care a participat la Olimpiada Internaţională de Robotică ce a avut loc la San José – Costa Rica.