Trei decese in judetul Iasi in ultima zi din cauza Covid

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 13755 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 391 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4661 au fost externate (cu 56 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 270.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 11 noiembrie 2020, sunt ocupate 548 paturi, din care 55 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 55, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 8 la Spitalul Mobil Letcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 7 la Spitalul C.F. Iasi si 15 la Spitalul de Neurochirurgie.

In momentul de faţă mai sunt libere 6 paturi ATI, unul la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, unul la Spitalul Municipal Paşcani si 4 la Spitalul Mobil Letcani.

In spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 162 de paturi: 17 paturi la Spitalul Mobil Letcani, 18 la Spitalul de Boli Infectioase, 31 de paturi la Spitalul Harlau, 5 paturi la Spitalul de Recuperare, 21 de paturi la Spitalul CF Iaşi, 19 de paturi la Spitalul Militar şi 51 de paturi la Spitalul CF Pascani.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 2 paturi ATI. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 17 de bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, un număr de 4365 de persoane se află în izolare, iar 4733 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, pentru inca 2189 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Menţionăm că, potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform  INSP.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 10400 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 14170 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.