Trei batrani au murit iar 200 persoane au fost evacuate dupa un incendiu izbucnit la un spital din apropierea Romei

Trei persoane au murit într-un incendiu care a izbucnit aseara, în jurul orei 22.30, în spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli, in apropiere de Roma. Cadavrul unei a patra persoane, un bărbat , a fost recuperat de pompieri dar decesul survenise înainte de incendiu după cum a confirmat ulterior fiica care şi-a vizitat tatăl pentru un ultim rămas bun cu puţin timp înainte de izbucnirea incendiului.

Cele 4 victime aveau varste cuprinse intre 76 si 86 ani. Prima victimă a fost descoperită în secția de Cardiologie în timpul intervenției pompierilor, în timp ce alte două au fost internate la secția de Medicină.

Au mai fost şi doi răniţi în stare gravă. Peste 200 de pacienţi, inclusiv câţiva copii, au fost evacuaţi. Parchetul a deschis o anchetă și va fi efectuată autopsia cadavrelor victimelor. Prima ipoteza este că flăcările au izbucnit dintr-o porțiune din afara structurii, la etajul -3, folosită pentru compartimentul deșeuri speciale.

Focul a fost stins abia noaptea târziu. Cei peste 200 de pacienți au fost transferați imediat în alte spitale, în timp ce, persoanele mai puțin grave au fost găzduite temporar în sala de sport municipală Maramotti din apropiere, în așteptarea spitalizării în alte unități. Clădirea, pe lângă faptul că era grav avariată, era plină de fum. La faţa locului au intervenit numeroase echipaje de pompieri şi carabinieri.

Ministrul Sănătății, Orazio Schillaci a mentionat ca este „O tragedie îngrozitoare” si a transmis condoleanțe familiilor celor patru vârstnici care și-au pierdut viața. „Sperăm ca cercetările să clarifice cât mai curând cauzele care au dus la incendiu”, a adaugat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *