Trei avioane din Republica Moldova au aterizat la Iasi

274190599_314667360693334_3698828398337939041_n

Avand in vedere situatia de conflict din Ucraina, Republica Moldova si-a inchis spatiul aerian incepand de astazi, iar o parte din zborurile care urmau sa aterieze pe Aeroportul din Chisinau au fost redirectionate pe Aeroportul Iasi.

Pe pista de la Iași au aterizat, în condiții de siguranță, trei aeronave de pe rutele Bergamo, Share el Sheick și Tel Aviv, cu 530 de pasageri la bord. Aceștia au fost debarcați și preluați de autocarele puse la dispoziție de către companiile aeriene, pentru a fi duși la destinație.

Pentru conflictul din Ucraina și Rusia. A spus că doar plecăm spre Iași, că e deviere de cursă și atât. Acum ne ducem la taxi, la Sculeni și mergem spre casă.

R: Rude în Ucraina aveți?

M: Nu avem rude în Ucraina. Am vorbit cu cineva din Rep. Moldova, vine și ne întâlnește la vamă și atât. Vedem acolo când ajungem.Suntem toți pe emoții.”- a precizat un pasager

Nu a fost nimic straniu. Că s-a închis aeroportul.

R: Cu rudele de acasă ați reușit să vorbiți?

M: Da, am reușit să vorbesc. Mă așteaptă acasă, sunt speriați, dar sper să fie bine.

R: Rude în Ucraina aveți?

M: Da. Nu pot să vă zic nimic deocamdată, că de doi ani nu am fost acasă și vreau să ajung mai repede acasă.”- a precizat alt pasager

Două dintre aeronavele sosite la Iași sunt ale companiei naționale al Republicii Moldova, iar acestea vor rămâne pe platformă pentru următoarele 2-3 săptămâni. De asemenea, toate zborurile companiei aeriaene cu sediul în Chișinău, vor fi mutate, începând de mâine, pe Aeroportul Iași. Aeroportul Iași deține infrastructura necesară și are personal pregătit pentru a primi aeronavele programate pentru cursele de Chișinău, în funcție de orarul de zbor. Momentan se operează normal, traficul aerian nu a fost afectat.