Trecerile de pietoni din apropierea scolilor vor fi inaltate ca soferii sa reduca viteza

trecere de pietoni

În vederea prevenirii accidentelor rutiere și creșterii gradului de siguranță a elevilor din Municipiului Iași, Primăria va lua măsuri in trafic prin înălțarea trecerilor de pietoni nesemaforizate din proximitatea unităților de învățământ preuniversitar. Inițiativa vine și ca urmare a unor solicitări ale Alianței pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași.

Trecerile de pietoni vizate sunt aflate la o distanta mai mică de 300 de metri de oricare dintre intrările în unitățile de învățământ. În aceste zone carosabilul va fi ridicat printr-o rampă cu o înclinare de aproximativ 10% și o lățime de șase – șapte metri pentru a determina conducătorii auto să reducă viteza. Un proiect pilot pentru înălțarea trecerilor de pietoni va fi implementat Școala Gimnazială „B. P. Hașdeu” de pe str. Ion Creangă.

Viitoarele locuri ale trecerilor de pietoni înălțate vor fi stabilite de Comisia de Circulație a Municipiului Iași. Amenajarea și semnalizarea rutieră va fi făcută în conformitate cu legislația rutieră, cu avizul Politiei Rutiere, de către Citadin SA.

Proiectul a fost votat în cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri, 31 august.