Treaba romaneasca. Apele uzate ajung in raul Vamasoaia

vamasoaia rau

Mai multi proprietari de case, de pe stradela Barnova, din zona Bucium, reclama faptul ca autoritatile nu fac nimic sa inlature sursele de poluare de pe cursul raului Vamasoaia. In luna aprilie, Garda de Mediu a constatat ca raul este puternic afectat de depozitari necontrolate de deseuri diverse atat in albie cat si pe maluri. De asemenea, s-au confirmat si aspectele legate de ape uzate, prin intermediul conductelor, in cursul de apa Vamasoaia.

Primaria Iasi a primit un avertisment din partea Garzii de Mediu pentru starea deplorabila a raului Vamasoaia. Pana la 1 august, primaria trebuia sa actioneze pentru salubrizarea acestui curs de apa iar Politia Locala sa-i identifice pe proprietarii de imobile care deverseaza prin conducte apa uzata.

„Vrem sa reclamam situatia dezastruoasa in care este zona Bucium in special stradela Barnova, cu drumul si cu un rau parca suntem in perioada medievala. Se deverseaza foarte mult din deal, apa menajera si altele. Este foarte mult stuf, nu este curatat, nu este igienizat absolut deloc. Au venit cei de la Apele Romane si au facut cat de cat ceva si nimic in rest”, a spus Corneliu Signea – proprietar imobil.

Pe langa blestemul drumului neasfaltat spre Barnova, mai multe familii au ajuns la exasperare din cauza mirosului degajat de raul Vamasoaia. Vara, in special, aerul este irespirabil sustin locatarii din cauza deversarilor in amonte. De 6 ani, proprietarii sustin ca fac sesizari si reclamatii dar nimeni nu ii baga in seama. Multi si-au pierdut speranta si in privinta drumului.

„Din 2012 tot fac reclamatii. Am fost deseori in audiente cand era domnul Matasaru viceprimar si pana astazi, in continuare… Teoretic daca merg asa treburile peste 20 ani. Drumul se repara de vreo 10 ani si se va mai repara inca 10 ani de acum incolo. Cam asta e situatia”, a completat Corneliu Signea.