Tratamentul cu anticorpi monoclonali este administrat cu succes la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

anticopri

În România, conform protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, utilizarea anticopilor monoclonali- soluție perfuzabilă se administrează pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor.

Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cat mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile.

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași: „In cadrul Spitalului de Boli Infectioase “Sfanta Parascheva” din Iasi, centru de excelenta in ceea ce reprezinta tratatea pacientilor cu patologii infecto-contagioasa, cat si a pacientilor Covid-19, administrarea anticorpilor monoclonali a devenit o certitudine. Pana in momentul de fata, am administrat acest tratament revolutionar unui numar de peste 15 pacienti, marea majoritate dintre acestia in regim ambulatoriu. Pacientii sunt consultati de catre un medic, pentru ca trebuie sa se incadreze in niste criterii foarte bine stabilite. Tratamentul este relativ unul usor de suportat, banal chiar. Este vorba de o perfuzie care dureaza nu mai mult de ora, urmata de o supraveghere de inca o ora, ulterior, pacientul putand sa se deplaseze la domiciliu. Suntem deschisi tuturor persoanelor care doresc sa urmeze acest tratament. Il recomandam, la fel cum recomandam in continuare vaccinarea. Pe langa tratamentul cu anticorpi monoclonali, ramane singura arma pe care o avem cu adevarat impotriva pandemiei”.