Tratament prin videoconferință

foto_Orest

Medicul care îți ia durerea cu mâna

Un medic din Iași a reușit performanța prin care și-a tratat pacientul doar printr-o videoconferinta. Timp de două săptămâni- atat cat a durat terapia la distanta prin telefon, doctorul Orest Bolbocean a pus pe picioare o femeie din Pitesti – imobilizată la pat din cauza unor dureri insuportabile.

Mai multe luni la rând, Gabriela Horobeanu s-a confruntat cu dureri mari de spate și picioare. Medicii la care a bătut la ușă, i-au spus femeii că nu mai au cum sa intervina. Si asta după ce, în trecut, fusese operată de câteva ori de hernie de disc.

„Din februarie au început crizele puternice, am stat două săptămâni în spital în pamperși după aia am venit acasă. Am avut niște dureri groaznice. Nu puteam să merg decât din dormitor până în baie”, a declarat pacienta Gabriela Horobeanu.

Fiica femeii, indignată de suferința necruțătoare a  mamei sale, a încercat să caute soluții. L-a găsit pe o rețea de socializare pe cel care avea să-i vindece mama. Este vorba de medicul neurolog Orest Bolbocean din Iași – specialist în terapie manuală, kinesiologie aplicată, dar și în metoda PDTR –  prin care vindecă durerile după ce  indentifică răspunsul aberant al receptorilor organismului. Știa de la o cunoștință că este doctorul care ia durerea cu mâna.

„Nu știam cum să mă exprim ca să înțeleagă exact ce are mama dar până la urmă ne-am înțeles, îmi doream foarte mult să o fac bine, era singurul meu țel. Am zis că orice s-ar întâmpla trebuie pe mama să o pun pe picioare. Vorbind prin conferință video nu se auzea foarte bine și atunci ne cam chinuiam să ne înțelegem dar am reușit să comunicăm bine”, a declarat fiica, Silvia Horobeanu.

„Făcând acestă videoconferință am rugat-o să facă diverse chestii, să tragă piciorul, să îndoaie, să facă diverse mișcări și atunci 80% din durerile ei erau probleme de compresie pe nerv dar nu la nivelul spatelui, ci la nivelul genunchiului, am rugat fiica, i-am arătat propriu-zis cum și unde să găsească zonele care trebuie tratate și a avut temă pentru acasă timp de patru zile să facă respectivul masaj și un pic de exerciții fizice foarte ușoare așa în pat. Ulterior am comunicat pe etape. După a doua zi fata m-a apelat și a zis că mama este mai bine”, a declarat dr. Orest Bolbocean, specialist în terapie manuală.

„Cam 15 minute, de două ori pe zi, îi făceam dimineața și seara înainte de culcare. Vedeam ce zicea și mama, efectiv de la zi la zi se simțea din ce în ce mai bine, era mai jovială, mai veselă, am fost foarte bucuroasă”, a completat  Silvia Horobeanu.

Pacienta din Pitești, insotita de fiica ei, a venit la Iași ca să-și cunoască medicul care a reușit s-o trateze prin conferinta video. Timp de o săptămână ea va mai beneficia de sedinte de terapie manuala cu medicul Orest Bolbocean.