Transurb Vaslui primește în administrare zece troleibuze pentru transportul public de călători

Cele zece troleibuze Solaris Trollino au fost achiziţionate şi recepţionate de către municipiul Vaslui și sunt desinate transportului de persoane pe raza municipiului reședință de județ. În cadrul proiectului european dedicat transportului local, au fost achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri.

Pe lângă cele zece troleibuze, societatea de transport local din municipiul Vaslui va mai primi în administrare și terenul în suprafaţă de 235 metri pătrați situat în str.Spătar Angheluţă, precum și Staţia de Redresare, împreună cu echipamentele, dotările, instalaţiile, cablurile de alimentare aferente.

În cadrul proiectului Modernizare staţie de redresare şi înlocuirea cablurilor electrice de alimentare au fost amplasate pe respectivul teren două containere pe fundaţii de beton, ce conţin echipamentele necesare pentru Staţia de redresare ce va alimenta reţeaua fir contact necesară pentru circulaţia troleibuzelor pe raza municipiului Vaslui. În cadrul proiectului, pentru funcţionarea optimă a Staţiei de Redresare, au fost înlocuite cablurile electrice de alimentare.

Proiectul pe transposrt pe Axa Prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 vizează extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători.

În cadrul proiectului  au fost cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri. Prin achiziția mijloacelor de transport ecologice se urmărește reducerea emisiilor de carbon din oraș.

În cadrul aceluiași proiect de extindere a rutelor și traseelor vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.

Extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul și troleibuzul din municipiul Vaslui se va face pe mai multe direcții: traseu 1  – zona Koket (str. Gheorghe Doja), traseu 2 – strada Traian, str. Castanilor (zona liceelor Ştefan Procopiu, Ion Mincu) și traseu 3 – zona Delea – locuinţe (până la Barajul Delea), zonă cuprinsă între Nodul Intermodal și Zona Industrială (DN 2F, după CFS Vaslui).

sursa estnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *