Transporturile primesc cea mai mare alocare financiară din PNRR

Sectorul transporturilor primeste cea mai mare alocare financiara din Planul Naţional pentru Redresare si Rezilienta, peste 7 miliarde de euro din totalul de 29 de miliarde.

Pe langa autostrazi, cai ferate si metrou, Romania trebuie sa faca si o serie de reforme structurale. Astfel, tara noastra s-a angajat ca in urmatorii 5 ani sa caseze 250.000 de masini vechi Euro 3 si sa instaleze 15.000 de statii de incarcare pentru masini electrice.

De asemenea, autoritatile trebuie sa modifice Codul Rutier pentru amenzi mai dure in cazul abaterilor grave, sa monteze radare fixe si sa cumpere 300 de radare mobile pana la sfarsitul anului viitor.

Totodata, ar urma sa fie de instituit un noul sistem de taxare pentru transportatori si taxe pentru masini vechi, conform principiului Poluatorul plateste.

Tot pana la sfarsitul anului viitor ar trebui sa fie instalati manageri profesionisti la cele mai importante companii din subordinea Ministerului Transporturilor – Compania de Drumuri, CFR , Metrorex si TAROM.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!