Transportul public din municipiu și județ, motiv de dispută în CJ Iași

IMG-20221025-WA0141-1024x681

Transportul pubic judetean si local starneste discutii aprinse intre consilierii judeteni. Asociatia Metropolitana de Transport Public Iasi este un instrument prin care Consiliul Judetean Iasi impreuna cu Primaria va gestiona situatia transportului intre municipiu si comunele care sunt in zona limitrofa a orasului. Consilierii sunt nemultumiti, insa, de activitatea organizatiei care a pornit un intreg scandal in plenul CJ Iasi.

Asociația Metropolitană de Transport Public Iași a fost înființată în vederea îmbunătățirii calității serviciului de transport public local, atingerea și respectarea standardelor europene privind protecția mediului, cat si realizarea unei infrastructuri de transport moderne la nivelul zonei metropolitane. In momentul de fata, exista 17 membri, cu tot cu Primaria Iasi si Consiliul Judetean. Consilierii judeteni USR au venit cu propunerea de a trasparentiza activitatea ONG-ului.

Etienne Ignat, consilier judetean USR: „M-am uitat in procesul verbal din sedinta trecuta la ce spunea domnul Danga: Aveti cuvantul meu ca o vom face cu toata lumea. Nu vad de ce ar fi asa mari probleme sa afle ce se intampla cu banii publici. Toti colegii de la PNL au votat impotriva acestui amendament pentru ca intr-o parte vreti sa faceti intr-un fel, iar in alta parte altfel”:

De aici a fost doar un pas pana la starnirea unei dispute intre doi fosti colegi de partid.

Costel Alexe, președinte CJ Iași „Sunt absolut uluit cu trei colegi cum am putut sa distrugem un partid. Ma gandesc ca in mandatul urmator sa va trimitem la un partid sau altul ca sa distrugem tot eșicherul politic”.

Etienne Ignat, consilier judetean USR: „Eu nu stiu cum cum am putut sa stau cu niste colegi penali in partid.”

Reteaua de transport public care va face legatura intre comunele din judet si municipiu are multe aspecte de pus la punct.

Romeo Olteanu, consilier judetean PSD: „Acest plan de transport metropolitan se refera la 12 UAT-uri din cele 23. De ce le-a ales numai pe cele 12? Noi am aprobat un plan de transport judetean. Cum va interveni acest transport metropolitan in cel judetean? Pentru ca daca se scot cele 12 UAT, cum se va face licitatia pentru cel care va deservi acel transport?”.