Transportul metropolitan va debuta în Miroslava doar pe două din cele opt trasee stabilite

Asociația Metropolitană de Transport Public Iași a anunțat primaria Miroslava că doar două dintre cele opt trasee de transport metropolitan care vizau comuna vor fi operate de la începutul noului an.

Mai precis, autobuzele Companiei de Transport Public Iași vor circula doar pe traseele 501 Podu Roș – Sun City – Miroslava – Vorovești și 503 Tehnopolis – Valea Adâncă (Cinci Drumuri) – Tehnopolis. Acestea se adaugă la traseul deja existent, 23.

Cauza este întârzierea înregistrată în cadrul licitației de achiziție a mijloacelor de transport necesare implementării traseelor de transport metropolitan. De altfel, acest lucru a condus la o etapizare a procesului în toate comunele.

„Imediat după aflarea acestei vești, am avut întrevederi cu operatorii privați de transport care activează pe raza Comunei Miroslava, ocazie cu care le mulțumesc. Aceștia au fost de acord să-și prelungească activitatea pe vechile trasee până când Compania de Transport Public Iași va dispune de autovehiculele necesare. Sper ca situația să se rezolve cât mai rapid”, a spus primarul Dan Niță.