Transportatorii români ar trebui să acorde mai întâi prioritate pieței interne, apoi prietenilor din Ucraina, anunță Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a atenționat pe transportatorii români, în timp ce vizita Portul Constanța, că ar trebui să pună pe primul loc clienții români care fac schimb de mărfuri, și apoi ucrainenii.

„Să fie asigurat necesarul pentru piaţa internă în primul rând. Şi vreau să fiu foarte bine înţeles. Eu sigur că nu ţin seama de tot felul de zvonuri care vin apropo de acest posibil El Dorado care a apărut odată cu izbucnirea conflictului din Ucraina, cu preţuri foarte mari şi la transportatori de toate tipurile, cu anumite priorităţi, fie că vorbim pe zona de CFR, fie că vorbim şi pe celelalte zone, şi naval şi rutier, cu anumite priorităţi de rapiditate, dacă e corect ceea ce spun, în toate aceste operaţiuni. Nu e rolul meu ca ministru al Transporturilor să văd dacă se depăşeşte un anumit cadru legal, dar e rolul meu să spun următorul lucru, şi am transmis acest lucru şi transportatorilor români de toate tipurile: îmi doresc, şi aşa e şi normal, ca în primul rând tot ceea ce înseamnă necesarul şi schimburile de mărfuri să fie asigurate pentru necesarul autohton, al României. Fie că vorbim de motorină, fie că vorbim de fermierii români care vin să exporte în port şi aşa mai departe. Ajutăm cu tot ceea ce putem Ucraina, dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm ceea ce avem câştigat ca şi clienţi, fie că vorbim de port, fie că vorbim de Oil Terminal şi aşa mai departe. Eu cred că statul român a arătat în aceste şase luni că este alături, ajută, încercăm să facem tot ceea ce putem, dar asta nu înseamnă că facem aceste lucruri în detrimentul necesităţilor noastre”, a spus Sorin Grindeanu.