Transportatorii de marfa pregatesc proteste de amploare

Sharing is caring!

Transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste de amploare generate de impozitarea diurnei ca venit salarial.

“Contrar celor discutate cu reprezentanții Guvernului la întâlnirea organizată cu patronatele din transporturi, în urmă cu două săptămâni, clarificarea aspectelor ce țin de interpretarea eronată a unor definiții din legislația în materie, a fost brusc uitată de către Ministrul Finanțelor. Controalele ANAF pe aceasta temă, sunt în plină desfășurare, iar abuzurile legate de interpretări, se amplifică de la o zi la alta”, a anuntat Federatia Operatorilor Romani de Transport.

Transportul gratuit al elevilor este blocat in continuare de birocrație și legislație haotică mai anunta transportatorii. Acestia mai acuza ca transportul ilicit de persoane zburdă în continuare prin frontiere fără ca angajatii platiți din bani publici, pentru a aplica legea, să iși facă datoria.

De asemenea, firmele cu intârzieri la plata datoriilor către stat, nu beneficiază de sprijinul de 41,5 % pentru angajații pe care i-au reincadrat în activitate, contrar discuțiilor dintre guvern și reprezentanții patronatelor din transporturi.

Din cauza raportului corpului de control al Ministrului transporturilor pe tema examinarilor personalului din transporturi ce concura la siguranța rutieră, obținerea și reînoirea atestatelor profesionale, nu se mai poate face din cauza refuzului angajatilor MT de a mai participa la examene.

shares