Transportatorii anunță un miting de amploare pe 18 noiembrie

taxi

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) organizează un miting de protest împotriva firmei de asigurari EUROINS, pe 18 noiembrie, între orele 10.00 – 13.00. La protest vor participa 3000 de persoane și 1000 de autovehicule, împotriva „practicilor abuzive ale societății de asigurări Euroins, care deține locul 1 în Europa, în privința reclamațiilor înregistrate în domeniul asigurărilor”, potrivit unui comunicat al COTAR.

COTAR transmite că are înregistrate peste 1.300 de unități reparatoare afiliate, societăți care întâmpină mari probleme financiare, „din cauza conduiței abuzive a societății Euroins Asigurări”, societate care deține peste 32% din piața RCA din România. Doar în primele 6 luni ale acestui an, societatea Euroins a înregistrat 11.225 de reclamatii, în creștere cu 199,57% față de numărul total înregistrat în semestrul I al anului 2019. Aproape 62% din totalul reclamațiilor pieței de asigurări din România au fost formulate la adresa firmei de asigurări Euroins, în primele 6 luni ale acestui an.

„În urmă cu două zile am anuntat Guvernul României că această industrie este pusă pe butuci din cauza dezinteresului instituțiilor acestei țări, de a interveni și a lua măsuri ferme și eficiente față de cele două firme de asigurări rău platnice. Aceste societăți au ajuns, din vina Consiliului Concurenței, să dețină 75% din piața RCA din România. Astăzi facem încă un pas în față și solicităm emiterea unei autorizații de miting față de societatea care creează cele mai mari probleme din piața de asigurări din România: Euroins”, a declarat Manolache Mircea, președintele COTAR-Filiala Iasi.