Transnistria cere recunoașterea oficiala anunțând ca Moldova vrea integrarea in Romania

Tiraspol_government_building

Transnistria cere sa fie recunoscuta oficial, întrucât discuţiile de pace cu Moldova au stagnat, a declarat joi ministrul de externe al republicii autoproclamate.

„Moldova nu a făcut nici un pas către o reglementare paşnică si civilizată a conflictului”, a declarat Vitaly Ignatiev pentru postul Rossiya 24. 

„Procesul de negocieri s-a degradat, acordurile semnate anterior nu au fost îndeplinite, livrările unor categorii de produse alimentare, medicamente și alte bunuri au fost blocate”, a spus Ignatiev, adăugând că dialogul s-a rupt la „inițiativa Moldovei”.

Chișinăul nu este sigur ce să facă în relațiile cu Transnistria, a menționat el. „Moldova caută integrarea maximă cu România și, evident, ne confruntăm cu o nouă realitate, când ceea ce există de facto de peste 30 de ani trebuie să fie recunoscut”, a spus Ignatiev.

Bucureștiul este partenerul strategic al Chișinăului, a adăugat Ignatiev. În școlile din Moldova s-a predat istoria României, peste 1 milion de oameni din țară dețin cetățenie română. 

„Toată elita conducătoare are cetatenia romana sau a altor țări europene și au fost educați”. „Integrarea Republicii Moldova se desfășoară la cel mai înalt nivel”, a spus el.