Tramvaiele PESA vor iesi la strada

pesa 1

Tramvaiele PESA vor iesi la strada peste 2 zile. Anuntul a fost facut de primarul Mihai Chirica. In prezent, au fost livrate sase vagoane, restul de 10 urmand sa fie trimise in Romania pana la finele acestui an.

Dupa 44 de ani, pe strazile din Iasi vor circula tramvaie noi. Contractul de achiziție a celor 16 tramvaie PESA a fost semnat anul trecut, iar valoarea acestuia este de aproximativ 33 milioane de euro

Mihai Chirica, primar Iasi:„ Joi, 9 septembrie facem inaugurarea oficală a tramvaielor achizitonate din Polonia de la uzina PESA. Evenimentul va începe la ora 10:30 la Palatul Culturii. Valoarea contractului polonez să-l numesc este de circa 163 de milioane de lei, aproximativ 33 milioane de euro.”

Tramvaiele vor ieși la stradă, gradual. Acestea vor deservi traseelor 1, 3, 7, 8 şi 13.

Mihai Chirica, primar Iasi: „Pe măsură ce își fac testele, noi am mai primit săptămâna trecută încă două. Testele au început de fapt și aseară la ora 21:30 s-a ieșit cu ele. Specialiștii de la PESA sunt cei care urmăresc modalitatea în care se comportă ele în trafic, de asta facem probele pe timp de noapte, cu trafic redus. Pe data de 9 avem 4, după încă 7 zile, avem 6, între timp vin alte 2 care intră la fel în probe, pe care după finalizarea testelor, circa 7-10 zile intră și celelalte 2. ”

 Fiecare tramvai livrat de PESA costă peste 2 milioane euro, în total fiind contractate 16 bucati. Celelalte 12 tramvaie sunt aşteptate la Iaşi până la sfârşitul acestui an.