Tramvaiele noi din Iași înregistrează erori tehnice

rl78ot7

Vatmanii de pe mai multe tramvaie noi turcesti sustin ca acestea au cateva erori tehnice care nu se regasesc la cele poloneze. Unii dintre ei spun ca tramvaiele s-ar fi oprit din senin si ar fi mers inapoi. Compania de Transport Public Iasi a anuntat firma producatoare ca tramvaiele inregistreaza mai multe erori tehnice pentru a se lua primele masuri.

Incidentele s-au petrecut în ultima parte a anului trecut, fiind implicate cel puțin șase dintre cele 12 vagoane turcești. Vatmanii ar fi transmis superiorilor faptul ca tramvaiele se opresc brusc si merg inapoi sau schimba sensul. Firma producatoare a precizat ca problemele ar fi fost cauzate de softul sistemului de tractiune.

Andreea Luca – Purt. Cuv CTP Iași

„In urma aparitiei primelor erori tehnice, Compania de Transport Public Iasi a notificat de indata producatorul tramvaielor Bozankaya care a identificat si implementat solutii pentru remedierea situatiei intr-un timp scurt.

Mai mult decat atat, unele dintre ele ar avea un grad de uzura.

Andreea Luca –  Purt. Cuv. CTP Iași

„In ceea ce privesc paletele pantografelor, acestea se afla intr-un grad normal de uzura dupa parcurgerea de catre vagoane a cate 20.000 de kilometri. In ceea ce priveste sistemul de franare, nu se confirma”.

Cele 16 tramvaie Bozankaya au costat peste 30 milioane de euro, din care 13 au ajuns la Iași si fac parte dintr-un contract cu finanțare europeană.