Tramvaiele au revenit in Tudor Vladimirescu

index

Circulatia mijloacelor de transport public a fost reluata in aceasta dimineata pe traseele care tranziteaza zona Tudor Vladimirescu, dupa finalizarea lucrarilor de executie in cadrul proiectului inceput pe 30 martie. Lucrarile au cuprins activitati precum inlocuirea liniei de tramvai, reabilitarea peroanelor, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu sau construirea a doua noi statii de tramvai.

Mihai Chirica, primarul Iasului

Un proiect complex, cu consolidare de pod, un pod care era intr-un pericol major de prabusire, schimbarea liniilor de tramvai, a retelei fir contact, a stalpilor de iluminat public si un lucru foarte important, prima banda unica de transport public de calatori modernizata complet pe care va circula orice mijloc de transport public alaturi de vehiculele de interventie, salvare si altele. Si iarasi o noutate absoluta pentru orasul nostru, pe acest bulevard pe care l-am si supralargit, va fi si prima pista de biciclete in carosabil, cu restrictii de viteza si sigur, cu elemente de semnalizare rutiera specifice transportului pe bicicleta.

Traseele de tramvai cu numerele 7 si 8 si cele de autobuz deservesc o comunitate de aproximativ 12.000 de studenti, iar in fiecare ora peste 2.500 de calatori folosesc aceste mijloace de transport public.

E foarte bine atata timp cat conducatorii auto respecta fiecare banda. Era necesara pentru ca traficul aici era foarte aglomerat.”, a declarat un iesean.

Ma bucur foarte mult, a venit in sfarsit timpul. Ca studenti aveam nevoie de linia asta. Pana acum mergeam pe jos de aici pana la Palas pe Smardan si nu aveam o linie.”, spune un iesean care astepta primul tramvai pe noua linie.

R: Era nevoie de o astfel de reabilitare?

Nu stiu, eu nu am prins tramvaiul inainte, deci nu stiu cum era inainte, dar stiu cum e acum, ma bucur ca este.

Proiectul general include si achizitionarea a sapte tramvaie, iar valoarea totala este de aproape 24 de milioane de euro.