„Traista cu sănătate” a primit girul aleșilor locali

foto_Veronica_Mocanu

Traista cu sănătate

Proiectul „Traista cu sanatate” care își propune să prevină obezitatea și supraponderabilitatea la copiii între 3 și 10 ani, prin promovarea unui stil de viață sănătos, a primit astazi girul consilierilor locali. Bugetul total al proiectului este de 70.000 lei, suma solicitată de la Primărie fiind de 63.000 lei. Perioada de desfășurare este septembrie – decembrie 2018, vizați fiind copii din 20 de școli și grădinițe din Municipiul Iași.

Proiectul „Traista cu sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși” este inițiat de Fundația Tradiții Sănătoase, aplicantul fiind Inspectoratul Școlar Județean.

Conform organizatorilor, circa 4.000 de copii vor avea acces la informații despre o alimentație rațională, sănătoasă, și o activitate fizică pentru o dezvoltare armonioasă.

Programul „Traista cu sănătate” a fost lansat acum 6 ani, pe 14 iunie 2012. Este cel mai longeviv program de prevenție a obezității din județul Iași. Peste 10.000 de copii au beneficiat de activitățile de formare a unui comportament sănătos organizate în cadrul programului.