Traicantii romani de migranti, vanati de politia maghiara

migranti

Poliția maghiară a arestat, ieri, un total de 288 persoane și a împiedicat intrarea ilegală a 157 de imigranți pe teritoriul tarii. Migranții ilegali reținuți au pretins că sunt cetățeni afgani, bangladeshi, georgieni, indieni, marocani, pakistanezi, sirieni, somalezi și turci, dar nu și-au putut dovedi în mod credibil identitatea sau legalitatea șederii lor în Ungaria. Poliția i-a escortat înapoi la punctul de control temporar de securitate la frontieră, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare.

În baza unui semnal de la Direcția Antimigrație Ilegală a Biroului Național de Investigații al Poliției de Urgență, în zona administrativă a municipiului Páty, pe autostrada M1, patrulele au luat măsuri împotriva unui român, care conducea un camion românesc. 12 bărbați care pretindeau că sunt cetățeni indieni călătoreau în compartimentul de marfă al vehiculului.

În zona administrativă Balotaszállás, în afara unei zone rezidențiale, patrulele au oprit două mașini de naționalitate română, șoferii autovehiculelor au sărit din vehicule și au fugit înainte de începerea măsurii. Un total de 25 de persoane, bărbați care pretind că sunt cetățeni marocani și sirieni, circulau în cele două mașini. 

În cadrul măsurii a fost verificată și un autoturism românesc, condus de un român, având ca pasageri doi români. În cadrul controlului s-a stabilit că persoanele care călătoreau în autoturismul românesc au acordat asistență celor două autoturisme care transportau migranții în calitate de precursor. Toți cei trei români au fost retinuti.