Tragedie! O eleva de 15 ani a murit din cauza unei pneumonii la Spitalul Judetean Satu Mare

spitalul judetean satu mare

Durere fara margini in comuna Doba, dupa ce o eleva de 15 ani a murit aseara la Spitalul Judetean Satu Mare. Elevii si cadrele didactice au ramas fara cuvinte mai ales ca fata era mereu vesela si cu zambetul pe buze. Aceasta a fost pana marti la Scoala Gimnaziala Doba iar parintii au anuntat cadrele didactice ca este bolnava si va lipsi o perioada.

Ieri dupa amiaza, in jurul orei 15.20, minora s-a prezentat la UPU Spitalul Judetean Satu Mare iar la ora 19.10 medicii declarau decesul acesteia.

„S-a pezentat la Unitatea de Primire Urgență o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturație oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgențe majore și intubată, primele investigații pledând pentru un cord pulmonar acut și suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză. În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susținere a funcțiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19.10, intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată. Autopsia și examenul antomopatologic aferent urmează să stabilească cu exactitate cauzele care au condus la deces”, a transmis Spitalul Judetean Satu Mare.

Minora nu se afla in evidenta scoli cu boli preexistente.